Gager wijnmakerij in Deutschkreutz

De Gager-wijnmakerij in Deutschkreutz, Burgenland,Oostenrijk is toegewijd aan het kwadrateren van de wijn. Op deze plek wordt alles gedaan om precies deze kwadratuur te bereiken: wijnperfectie. Precies dit vierkant, in verschillende kleursamenstellingen, komt ook voor op de etiketten van de Gager-wijnen, die al sinds het begin van de geschiedenis van het bedrijf in gebruik zijn. Als gevolg van de passie van zijn ouders voor wijnmaken in de jaren tachtig, heeft Horst Gager hun traditie voortgezet in de tweede generatie, en de financiële toekomst van het gezin lijkt ook veilig te zijn, net als zijn zoon Jonas, een student aan de wijnschool van Klosterneuburg. , maakt al lange uren in de wijngaard.

Door zich uitsluitend te concentreren op de productie van rode wijn, heeft de Gager-wijnmakerij zich al gevestigd als een rode wijnspecialist die zich tot ver buiten de landsgrenzen uitstrekt. Omdat het bedrijf een hoge waarde hecht aan regionaliteit en een hulpbronnenbesparende benadering van de natuur hanteert, heeft het al het certificaat “duurzaam” gekregen. Als het gaat om het verkrijgen van grondstoffen, hoeft u echter niet ver te reizen, want deze zijn direct voor de deur te vinden in de vorm van perfect rijpe druiven.

Deutschkreutz Burgenland Oostenrijkse wijn weingut gager

Momenteel wordt er in totaal 38 hectare aan wijngaarden verbouwd. De selectie omvat acht verschillende druivensoorten, waaronder de belangrijkste variëteiten uit de regio en Blaufränkisch, de persoonlijke favoriete druif van de Gagers. Neben, de belangrijkste variëteit van de regio, Zweigelt, Cabernet Sauvignon en Merlot behoren tot de belangrijkste wijnen van de regio. Afgezien van de diepe, donkere kleur, onderscheiden de Gager-wijnen zich door hun compacte body en enorme verouderingspotentieel, die beide hebben bijgedragen aan de lange lijst van prestaties van het bedrijf.

Deutschkreutz is een persoon. We stopten bij een wijnmakerij in het gebied dat bekend staat om zijn robuuste rode en volle witte wijnen voor een heerlijke driegangenlunch met wijnarrangement. Wijnmakerij Igler/Schaflerhof is, net als veel andere wijnmakerijen in de regio, een familiebedrijf, vriendelijk en ultramodern, en ligt in het Pannonische bekken.

Wat te doen in Deutschkreutz

Deze stad is de geboorteplaats van Franz Liszt, die wordt herdacht door een museum en een nieuwe concertzaal die aan hem is gewijd. Een museum en een nieuwe concertzaal gewijd aan de hier geboren Franz Liszt. De conservator van het museum gaf ons een kort overzicht van het leven en de prestaties van dit wonderkind (en schijnbaar sekssymbool van zijn tijd). De volgende avond hielden ze een miniconcert in hun nieuw gebouwde concertzaal. Voor fans van Liszt markeert 2011 de 200ste verjaardag van zijn geboorte, en er zullen tal van spannende evenementen plaatsvinden in Raiding om deze gelegenheid te herdenken.

Rust is een 16e-eeuws dorp dat bekend staat om de ooievaarsnesten die op de schoorstenen te vinden zijn. Bovendien zijn er honderden ongelooflijk kleurrijke herenhuizen met barokke en renaissancegevels in het hele gebied. Na een korte wandeling dineerden we in het door een familie gerunde Restaurant Hofgassl, waar we genoten van een heerlijke lunch met wijnarrangement. Deze culinaire ervaring, gehuisvest in een 17e-eeuws gebouw, werd bekroond met een bezoek van de eigenaar van Feiler-Artinger Winery, die een prijs ontving voor zijn inspanningen.

U kunt een paar nachten verblijven in Eisenstadt, een charmant stadje (en de hoofdstad van Burgenland), terwijl u het omliggende platteland verkent of deelneemt aan een van de vele muziekfestivals die hier het hele jaar door worden gehouden. We werden tijdens ons korte bezoek getrakteerd op een fascinerende rondleiding door Schloss Esterhazy. Omdat Joseph Haydn meer dan 40 jaar de muzikaal leider van prins Esterhazy was, is zijn invloed in het hele paleis voelbaar. De ingang van Schloss Esterhazy belichaamt alles wat goed is aan Oostenrijk: een traditionele setting met interessante moderne elementen. We eindigden onze tour door Eisenstadt met een bezoek aan de prachtige en ongelooflijk unieke barokke Bergkirche, waarin het mausoleum van Haydn is gevestigd, als onze laatste stop.

De regio Burgenland is ontworpen voor liefhebbers van het buitenleven en kenners en liefhebbers van eten, wijn en muziek. Zwemmen, fietsen, wandelen en zeilen zijn slechts enkele van de beschikbare activiteiten. Thermaal water is ook openbaar (wederom, net als Sonoma Valley). St. Martin’s Therme & Lodge is een fantastische locatie voor dit soort activiteiten. U kunt genieten van een verscheidenheid aan spabehandelingen, een nachtelijke ontdekkingstocht maken in het Nationaal Park (inclusief het volgen van dieren en sterrenkijken), of gewoon genieten van de enorme hoeveelheid vogels die passeren op hun weg van of naar de Serengeti in Afrika. Vooral de moderne accenten in dit etablissement en de verschillende thermale watergebieden spraken zeer aan.

Bron: Weingut Gager